Vi ska ju ha en Hundar utan hem-hund. Först tänkte jag att jag skulle ha en tik. Sen tänkte jag att det inte spelade roll egentligen eftersom (nästan) alla deras hundar är kastrerade så alla typiska hane/tik-beteenden och krångligheter som andra annars använder som argument (löpet, hanilskan osv) ju mattas ner eller försvinner i och med ett sådant ingrepp.
Så nu vet jag inte hur jag ska göra, om jag ska välja efter kön eller bara välja efter den hund som passar oss bäst, oberoende av vad det är för slags?

Vad hade ni gjort?

8 reaktioner till “Hane eller tik?

  1. Aha, men ett år är inte för sent. Då funkar nog ”neutraliseringen” rätt bra tror jag. & vahetterreee, anonym: när man haft sin hanhund en liten stund så vänjer man sig och tycker inte att det gör något att man kanske nuddar vid onämnbara saker i nederkanten på magen när man klappar på den…

  2. Ondskan: ja, fast de flesta jag kärat ner mig i är runt ett år bara så de kanske hann med det innan det ”satte sig” ordentligt eller vad man ska säga. Anonym: Ja, det kommer väl bli så att vi väljer efter personlighet, många på sidan har ju redan bott i jourhem ett tag så man kan få bra info om hur dom funkar med andra hundar och barn och om dom vill jobba lite. madeleine: jag vet, jag tänkte också så, man känner sig mer hemma med en tjej, fast å andra sidan så har det ju inte känts konstigt att ha taxen heller så det är nog ingen skillnad egentligen. Tack för svaren!

  3. Det beror väldigt mycket på när hunden kastreras om beteenden ändras. Har den kastrerats i vuxen ålder och redan fått ”vara hane”, t ex, är det inte säkert att t ex hanilska försvinner. Och de här hundarna kastreras väl för det mesta när de tagits om hand av organisationen?

  4. Ta den hund som passar bäst i storlek temperament och framförallt motionsbehov. Ta ingen dalmatiner till exempel för den behvöer rastas mucho. Jobbar båda två heltid så ta en hund med så litet motionbehov som möjligt. Bry er inte om tik eller hane snacket. Båda har sina fördelar och nackdelar och det enda ni behöver bry er om när det gäller tik/hane är: när ni ligger i soffan/sängen och gosar med hunden är det gosigare med en tik för den kan man klia på HELA magen utan att helt plötsligt röra vid…ja du förstår…

  5. Jag hade tagit tik för vi alltid haft det hemma och det är vad jag är van vid. Men jag har inga argument att använda ifall det här svältbeteendet efter luktat tik försvinner, ylandet när tik går utanför fönstret osv. Gå på känn, vilket exemplar känns bäst helt enkelt. Lycka till, jag e så avis på dig som får ha jycke!

  6. Jo det gör dom visst, det är ett teckan på dominans frå hundens sida och jag har träffat tre tikar som gjort det hittils i mitt liv. Inget att bygga ett beslut på alltså.

Kommentera