Oj oj oj, bensinpriet slår rekord för trettioelfte gången sedan förra månaden och nu ska tv ut och fråga Folket vad de tycker.
Och vem får då representera Folket? Kanske min mamma som bor i glesbyggden och har närmare tio mils resväg fram och tillbaks till jobbet varje dag, utan möjlighet att åka kommunalt eftersom busstrafiken begått självmord och tunnelbanan inte uppfunnits i Ångermanland än?
Frågar de henne, eller någon av alla andra människor som kan välja mellan att 1) köra bil till det jobb de har eller 2) Sitta hemma utan bil och gå på soc?
Nej, de frågar inte dom. Dom tar sig inte ut till den så kallade glesbygden alls.

Nej, nyheterna riggar upp sina kameror och marsvinslurviga mikrofoner på någon jävla stockholmsbrygga och sen får Herr och Fru von Krusbärsstjärna uttala sig.
– Mjjjjaaaa, säger Herr von Krusbärsbuske och suger eftertänksamt på sin pipa. – Det kostar ju nästan fjorton kronor litern nu. Det är ju lite mycket.
– Jooo, fyller Fru von Krusbärsskiöld i lite snipigt, vi får ju dra ner lite på det. Det blir ju kortare turer helt enkelt.
Och så vaggar de ombord på sin yacht med Dompan på kylning i picknickkorgen och jag sitter i min soffa och bara ”va?! Menade dom allvar med det här inslaget?”

4 reaktioner till “Tssst, journalister alltså

  1. Ohhh jag älskar dej!!!Min nästa bil blir en Think eller en Reva. Men jag får lugna mej lite räckvidden på Revan är mellan 4 och 7 mil beroende på hur efektivt man kör. Och jag har 4,5 mil enkel till jobbet. Men vi har ju motorvärmare på jobbet och det tar 4 timmar att ladda den.Och jag jobbar alltid mer än 4 tim. En fördel till.Dom är så små att man kan köra mellan benen på en älg. Och på vintern får man ta ledigt och ta tåget till Thailand;)

  2. Håller med, bensinpriset är galet högt! Jag pendlar ju ungefär 9 mil om dagen så det blir en del varje månad. Fast i rättvisans namn så är det ju inte bara bensinskatten och politikerna vi ska kasta sten på, att priset är så högt just nu iaf beror ju på att världsmarknadspriset på olja har nått rekordhöjder, och det har ju inget med vår bensinskatt att göra även om den oxå är hutlös..

  3. Ne visst fan suger bensinpriset! Att politikerna tror att vi i sketlilla sverige ska göra någon skillnad för hela världen är ju bara löjligt att tro! Visst ska man tänka på vår kära moder natur men det vi kör här i sverige är en så sjukt liten del ijf med de stora nationerna! Visst, många bäckar små men vår bensinskatt är ta mnig tusan inte lösningen på hela världens utsläppsproblem! /En som är lite putt för att jag inte kan köra o hälsa på ositta barnvakt till mina små hjärtan lika ofta längre!

  4. Äntligen någon som tänker jag! För några år sen så hade jag en kompis som pendlade 14 mil per dag och han hade tjänat på att vara arbetslös och gått på akassa istället för att åka till och från jobbet..Ok att priserna ökat, men reseavdraget har varit samma sedan 80-talet tror jag….Alternativt så borde de som inte kan åka till jobbet på andra sätt få skattelättnader.. Eller så får alla flytta till stockholm! Tjoho!

Kommentera