Taxens matte sa att man ska kolla på lägenheter i flera månader innan man bestämmer sig. Måste man det? Det verkar jättetråkigt.
När är en bra tipunkt att flytta? Vår eller sommar eller höst eller vinter? Vi har våran andrahandslägenhet till 1 december men tre månaders uppsägningstid och hon kan med säkerhet få den uthyrd i ett nafs om man skulle vilja dra tidigare.
Ska jag säga upp lägenheten nu och hoppas att drömlyan hoppar upp och biter mig i näsan inom de närmsta tre månaderna?
Eller ska man bara leta lägenheter som är klara för inflyttning 90 dagar framåt?

Gud vad jobbigt det är att köpa lägenhet! Plus att jag känner mig som värsta förrädaren, så fort man får råd så ska man… Det gnager lite.

8 reaktioner till “Med en känsla av "är vi framme snart?"

  1. Hittar ni en lägenhet som känns helrätt för er så ska ni självklart köpa den för det är inte lätt att hitta ngt som känns helrätt! Gå på känsla….

  2. Öh, ja jag (och en till) är säkert bortskämda som lyckades få ett första hands kontrakt i göteborgs förort för 7.5 år precis innan bostadsmarknaden blev galen i göteborg, så jag har inte bråttom nånstans nu. Så jag kanske inte vet vad jag snackar om, men att bo i andrahand nu när jag och snubben har jobb skulle ju inte vara ett alternativ nånstans. Jag hade bott i en bostadsrätt efter att ha jobbat i tre månader om vi haft andrahandskontrakt innan examen. Buss på lägenhet direkt, man måste ha nånstans att bo.

  3. Alltså jag menade nog mest att det brukar ta två-tre månader innan man hittar det man blir helt förälskad i och dessutom tycker så mycket om det att man går hela vägen och vinner budgivningen! Sen får man nog alltid räkna med en viss överlappning i hyror, annars ska man ha en enorm tur!

  4. Sen har jag sett på Insider att man får en räkning på 400000:- när man flyttar ifrån en hyresrätt.

  5. Jag skulle köpa direkt. Priserna har börjat vända uppåt (http://www.maklarstatistik.se/12/malmo.htm) och det är bra att passa på medans det är rea 🙂Sen blir man lycklig av eget också, det är bevisat. Vad det gäller inflyttning så är nog ”om typ 2 månader” standard vilket ger er dubbel bostad en månad, något man får räkna med och som är bra när man städar och flyttar stressfritt. Tänk på att ALLA helger går åt till hoppning.F.ö. kan jag rekommendera slottstaden, nära mig, Cajo, Mr Vice, Norre, Ludde och Suz, Heden, Per och säkert många fler 🙂

  6. Det är väl för fan inget att skämmas för att köpa något som man BOR i??!!?Frågan är vem som manipulerat dig från första början med all sån där dynga?

  7. OM du mot all förmodan skulle stå bostadslös… hur lite, länge den än är får du mer än gärna bo hos oss på Hjälmshultsgatan 3, vill bara påminna om 4 trappor utan hiss 🙂KramarPS: Det funkade alls med bussen

Kommentera