I januari 2007 slutade jag typ äta kött. Och jag säger typ för att jag fortfarande äter kyckling (det värsta – jag vet) ibland, och om jag är riktigt full så kan det till och med bli en baconburgare innan hemgång.
Nåväl, eftersom jag är nykter ungefär 99,9% av min tid så gör det mig ändå till en ganska bra människa ur miljösynpunkt.
Var det fler än jag och Jenny som kollade på Uppdrag granskning härom kvällen? Det är verkligen helsjukt att politiker uppmanar folk att köpa miljöbilar och utsläppsrätter, sopsortera och byta till lågenergilampor medan det är helt tabu att be någon dra ner på flintastekarna.
Som Jenny skriver på sin blogg, ”Utsläppen från köttframställningen i världen är till exempel större än hela den globala transportsektorn, inklusive flygindustrin”.
Sjukt. va?

Äter du kött? Har du planer på att dra ner på din köttkonsumtion? Varför/varför inte? Kommentera gärna.

5 reaktioner till “Men om det inte var meningen att man skulle äta djur – varför är dom då gjorda av kött?

  1. Jag äter inte rött kött, däremot kör jag bil till jobbet varje dag, för jag vill inte bli våldtagen på hemvägen när jag slutar jobba sent på natten.

  2. Varje dag som är vegetarisk är en bra dag, det går aldrig att komma ifrån. Hade alla haft någon sådan i veckan så tänker jag att läget för människor och natur hade varit bättre. Hade vi sedan på det ätit ekologiskt kött så hade det varit ännu bättre. Alla kan faktiskt göra något. Jag är köttätare och kan inte förstå varför det är en sån kontroversiell fråga att diskutera. Jag äter kött, kör bil (själv) till jobbet och hoppar fallskärm. Det är svårt att försvara de sakerna, iallafall de första två men man måste ju ändå kunna diskutera och erkänna att man inte är perfekt.

  3. Men att sätta någon slags uppsamlingsgrunka ovanför gödselstackarna låter som något som kunde löna sig faktiskt, kanske, eller så är det mängden gödselstackar det beror på.Om en gödselstack skulle kunna värma upp en hel bondgård så sparar man ju energi på det sättet åtminstone. Hoppas de hittar på något smart man kan göra med skiten (rent ut sagt).

  4. Ammeh! Jag såg just reprisen och skrev precis om det innan jag läste det här 🙂Kill the cows!Saken är den att det är ganska intressant att 99,9% av politikerna inte hade en aning om det. Som så mycket annat de har åsikter om.Dock tror jag inte att utrotning av kossorna är det bästa.. 😛Jag väljer nog att inte käka sånt som bidrar till regnskogsskävling och liknande. Exotiska frukter och sojaprylar mm.Som student så är Entrecóte något man kanske kan äta en gång varannat år utan att gråta.Nu kan jag gott köra mina 500 mil per år med bil med gott samvete i alla fall.Tur att kyckling var rätt ok eftersom det är både nyttigt och gott.

Kommentera