Hallå!? Hur mycket minne måste jag ha med till kameran på resan?
Tog ju liksom 40 bilder bara när Jonathan kröp runt och drägglade i vårat vardagsrum i går. Kan ta ca 500 bilder på högsta upplösningen, på mitt kort med 2 GB, tar man fler bilder än så?
Ja, lätt. 31,5 kort om dagen = ingenting i min värld.

3 reaktioner till “Take a walk down memory card lane

  1. Eftersom jag reste på stenåldern hade jag min lilla Instamatic med mej. När filmerna var slut bytte jag kameran mot en broderad väst i Afganistan.Jag tror jag har några blekta suddiga kort i någon låda.

  2. Jag hade samma ”problem” när jag skulle iväg 4 veckor till Peru och Chile. Lite teknikfreak som jag är sket jag i det där med minneskort (jag har 2 gig och tar allt med raw+jpg = 10-13 meg per bild) och köpte mig en < HREF="http://www.archos.com/?country=global&lang=en" REL="nofollow">Archos<>. Den jag köpte har 160 gig hårddisk, 4.3″ widescreen men inget wlan och sånt. Modellen heter 504.Innan jag åkte tankade jag den full med filmer och tv-serier som jag sen avnjöt på tråkiga flygplatser och istället för meningslösa flygfilmer med dåligt ljud.Varje kväll när jag kom tillbaka efter en dags fotograferande kopplade jag in min minneskortsläsare och tankade över bilderna. En extra bonus var att jag kunde visa bilderna direkt efter att jag hade tagit dem (och inte bara på en superliten skärm på kameran).Jag är fortfarande mycket nöjd med mitt köp och har med den var jag än åker.Inför min resa till Sydafrika (jag åker först i maj) kommer jag ladda på ett extra minneskort så att inget av de fina djuren blir ofotograferat :).

Kommentera