Allvarligt talat, mina knäck med crunchy jordnötssmör som jag gjorde i går = det godaste jag någonsin ätit (ok, lögn – men nästan) och ni borde genast placera aset framför spisen och göra en omgång!

Recept för ca 70 stycken små mumsbitar:
Jordnötssmör med bitar i
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
Knäckformar

Gör så här:

  1. Hämta en stol, helst en barstol som är ganska hög.
  2. Hämta en bra bok.
  3. Sätt ut knäckformarna på en plåt, du kan gnussa lite olja på plåten så blåser formarna inte iväg om du typ nyser. Lägg små kluttar med jordnötssmör i botten på varje form.
  4. Blanda ingredienserna (utom knäckformar och jordnötssmör) i en tjockbottnad kastrull, när det har kokat upp så sänker du värmen till kanske tvåan eller trean och börjar röra rundor.
  5. Rör runt i en timme (sittandes på stolen läsandes boken).
  6. Gör kulprovet, droppa ner lite smet i iskallt vatten, när smeten går att rulla till en liten kula = klart. Om du vill ha knäcken hårdare, koka längre och tvärtom, men rör heeela tiden. Astrist, jag vet, men sånt är livet, fullt av svårigheter.
  7. Klicka ut i formarna.
  8. Ställ ut på balkongen/altanen/in i kylen ett tag.
  9. Ät, njut och var glad.

2 reaktioner till “Julens i särklass smaskigaste smaskighet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s