Vi har inflyttingsfest och alla är på G.
Klockan 02 går ett fnittrigt men skötsamt gäng till Debaser.
Ville går först och precis när vi kommer fram til den folktomma entrén så säger den kvinnliga ordningsvakten ”Nej ,tyvärr, du kommer inte in”.
Ville bara ”öh?”. Alla andra bara ”va!?” men hon hävdade att han var för full. Vi stod där i en enda kollektiv gapning, det var verkligen helt sjukt. All var lika icke-fulla men hon punktmarkrade Ville som värsta kobran.
Ville frågade vad hon grundade sitt beslut på.
Hon svarade ” Jag grundar det på åtta år i yrket. För det första – diftongerna – du pratar för sakta (alla som känner Ville, hej , snabb eller?) och för det andra – blinkningarna– du blinkar för långsamt (Alla som känner Ville – hej, eller?) så du kommer helt enkelt inte in.

Så alla vi åtta partysugna gick hem med orden långsamma diftonger ekandes i bakhuvudet.

Uppdaterat: Kan ju ändra icke-fulla till fulla, så här i nykter efterhand. Men inte FÖR fulla.

3 reaktioner till “Dina diftonger stämmer inte överens med mina

  1. tja! väl skrivit, kul att jag inte var den ända som ställer mej frågande till hennes beslut. men va fan ska man göra? tack för en rolig fest …. nu ska jag gå och boka tid hos en talpedagog… peace

  2. Hände mej och Fia i Stockholm. Jag ville visa Fia ett skit roligt skidspel dom hade på en bar på Götgatan. Och hon vart stoppad i dörren av en liten skitviktig stropp. Fia som är en av de nyktraste jag känner.Förbluffad blir man;(

  3. Vad har vi lärt oss av detta?! Jo att Ville inte går först nästa gång 😉 … Nä skämt och sido, är glad att jag inte följde med…hade inte vatt nöjd!

Kommentera