Raven sa:
Om jag inte är för trött så är det ung. 5/1000 att man får 4 eller fler vinster på 6 omgångar med 6 tävlande.

(2/7)^4*(5/7)^2 + (2/7)^5*(5/7) + (2/7)^6

Om man däremot är intresserad av hur sannolikt det är att man kommer _exakt_ 2a så är den bara 3.6/10 000.

Mikael sa:
Du kommer att bli en rödvinsalkis precis som alla andra inom journalistvärlden, sen kommer du att skriva en bok som ingen förstår, du blir deprimerad och är dömd att sitta ensam i en rökig stuga på landet med din tax Laban. Hur känns det?

Jag replikerar:
Raven: Åh vad du är bra! Men vi är ju sju som är med…
Mikael: Jag röker inte och jag skulle aldrig döpa en hund till Laban.

3 reaktioner till “Svar på tal

  1. Jag vet, och tittar man på formeln så räknade jag rätt, men sen skrev jag fel i texten och hittade ingen edit-knapp 🙁Fast det kan vara fel ändå, det var riktigt många år sedan jag läste om sannolikhet.

Kommentera