Det är ju lite min grej att komma tvåa i vårat vinlotteri. De senaste sex gångerna har jag kommit tvåa fyra gånger. (Alla matematiker som läser min blogg kan ju räkna ut oddsen på det. Vi är sju stycken som är med.)

2 reaktioner till “Ja, det är klart.

  1. Du kommer att bli en rödvinsalkis precis som alla andra inom journalistvärlden, sen kommer du att skriva en bok som ingen förstår, du blir deprimerad och är dömd att sitta ensam i en rökig stuga på landet med din tax Laban. Hur känns det?

    Gilla

  2. Om jag inte är för trött så är det ung. 5/1000 att man får 4 eller fler vinster på 6 omgångar med 6 tävlande.(2/7)^4*(5/7)^2 + (2/7)^5*(5/7) + (2/7)^6Om man däremot är intresserad av hur sannolikt det är att man kommer _exakt_ 2a så är den bara 3.6/10000

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s