Angående mitt uttalande om alliansens apbo.

Först skrev David: Man kan tycka vad man vill om hela den här historien, men jag är rätt säker på att det finns en hund begraven.
Varför dök det upp en Aftonbladet-fotograf på en bakgata på söder?
Tänk om det ens finns ett uns av sanning i vad den här bloggen påstår. Om så är fallet så är det mer synd om journalisterna än om politikerna.
Och sen skrev Mikael: Om vänstern får tillbaka makten, vilket de lär få, tror du inte det blir samma sak då? 🙂 Skillnaden är väl att de i alliansen har vett att avgå istället för att sitta kvar. Hur många gånger fick Freivalds sparken?
Gissa vilken sittande partiledare detta är:
1990 Svart dagmamma
1993 Obetald tv-licens
1993 2 felparkeringar registrade på obesiktad bil som har körförbud.
1995 Privata kontantuttag på statens kreditkort
1995 Privata bilhyror på statens kreditkort
1995 Privata klädinköp på statens kreditkort
1995 Time-out på Mauritius på skattebetalarnas bekostnad
1999 98 obetalda parkeringsböter, 32 fall gick till kronofogdemyndigheterna.
2000 Drygt 30.000 kronor i restskatt som inte betalas i tid
2001 2 obetalda räkningar som gått till kronofogden.
2001 Bilen belagd med körförbud, obesiktigad och fordonsskatten ej betald.
2006 x dotter fick toppjobb som skulle ha annonserats ut.
Slutsats: Politiker är som vanliga människor, men lite smutsigare, och därför är de också politiker.

Och sen säger jag: Jorå, det var inte min mening att glorifiera vänstern, däremot tycker jag att det börjar bli ganska tragikomiskt när en efter en av de nytillsatta får sin lägga fram sina smutsiga kort på bordet.
Efter diverse svarta barnflickor och obetalda tv-avgifter förra året så sa folk ”Men gud vad journalisterna håller på, politikerna är väl vanliga människor som oss andra, det är väl klart att dom okså gör fel ibland”.
Ja förvisso, men det blir liksom lite dubbelbottnade budskap när man med ena handen hytter med fingret och säger ”Ajja bajja, man får inte jobba svart” medans man betalar sina hantverkare/barnflickor/whatever med den andra handen.

Jag menar inte att Politikerna måste vara bättre än Folket på alla sätt, det är väl klart att man kan missa en inbetalning här och där, råka köra med oskattad bil och annat blaj som inte spelar så stor roll för ja, typ Samhället, Medborgarna, Folket.
Det är däremot inte okej att dricka alkohol när man har jour (oavsett om man blir full eller inte, eller om man är kvinna eller man – dricka kan man göra när man är ledig), det är inte heller okej att använda mina skattade pengar till privata saker (resor, kläder, toblerone) och det är fan inte okej att sitta i en position där man förväntas typ, eh, leda landet och sen hålla på med en massa mygel själv.

Och det som gör mig mest förbannad är det faktum att folk (oavsett partitillhörighet) med helt osannolika löner försöker fuska. Dom har sommarstugor stora som palats och tjänar miljoner kronor om året, ändå är dom så jävla gnidna att dom försöker spara lite tusenlappar här och där.
Medan alla lågavlönade stackars vårdbiträden får slita häcken av sig först på jobbet och sen hemma, utan någon som helst ekonomisk möjlighet att skaffa sig lite hushållsnära tjänster.
Dessutom tycker jag att det är så himla konstigt att dom sitter där och kommer närmare och närmare makten med sina svartbyggda garderober fulla med lik och gamla räkningar som de bara struntar i. Trodde de inte att någon skulle komma på dom? Kollade dom över huvud taget på nyheterna i september 2006 eller hade dom fullt upp med att fira valsegern?

6 reaktioner till “Alla är nog lika goda kålsupare, men ge fan i min kål

  1. Hittade det här citatet på Ullis kompis Pauls blogg. Matthew Santos,the West Wing (this episode was written by John Wells). ”We’re all broken. Every single one of us. And yet we pretend that we’re not. We all live lives of imperfection and yet we cling to this fantasy that there’s a perfect life and that our leaders should embody it. But if we’re expecting our leaders to live on some higher moral plane than the rest of us, we’re just asking to be deceived.” Btw, en rolig detalj är att det är en fallskärmshoppare som driver den aktuella krogen där ”skandalen” ägde rum. Försöker fiska mer info ur honom, men vi är inte så tajta…

  2. Mikael: Det tar tre år att bli vårdbiträde, så den med att man har valt att inte utbilda sig, håller inte. Tyvärr är lönen så låg, att det råder brist på vårdbiträden och undersköterskor, och att man därför kan få jobb som vårdbiträde utan relevant utbildning…

  3. Du har inte tänkt på det att hushållsnära tjänster finns för att såna som inte har något jobb ska kunna börja jobba, inte att de som har råd ska slippa städa. Ett exempel, de som putsar fönster för 300:-, svart, som skulle kunna göra det lagligt och spara ihop lite pension istället.Vårdbiträden är lågavlönade för att de valt att inte utbilda sig, alternativt att de verkligen vill jobba som vårdbiträde. Dessutom är det skattefinansierat och därmed kan de inte ha hur höga löner som helst. Höjer man skatten så får de ändå inte ut mer netto. Personligen så skulle jag hellre se att min lön räckte till hyran istället för att behöva krypa på knäna för att få diverse bidrag, men det kanske bara är jag som inte gillar att vara ägd och kontrollerad. 🙂

  4. För det första håller jag med dej fullständigt. För det andra skriver du jävligt bra. För övrigt snöar det och jag ska gå ut med ett av dina efternamn:)

  5. Visst är det som står där sant. Annars skulle det aldrig publicerats. Ju mer man frågar runt ju mer är det Aftonbladet som hämnas och sen följer alla andra med i drevet. Det är väldigt sällan en journalist granskar en annan journalist.Det är mycket som inte stämmer i storyn som Aftonbladet har skapat. De ville det skulle se ut som ett hångel. Nu gick drevet för hårt. Deras enda vettiga kontakt är nu helt borta ifrån makten. De ville nog bara ge en näsbränna som spårade ur. Fast de som tror att en journalist eller en redaktion inte kan drivas av hämd har aldrig satt sin fot i den journalistiska sfären. När det gäller våra politiker så kan vi ju inte kräva de skall vara ofelbara. Ett eller ett par felsteg gör vi ju alla till och från. Skall inte våra politiker kunna göra det med?

Kommentera