Ni som är i Malmö/Lund kan hämta ett ex av Dyngan på stan, om ni inte pallar – eller inte bor här – kan ni läsa här.

Jag har redan fått min första kommentar, Henke tycker att jag är korkad.
Kanske det. Men faktum är att folk inte fattar hur många som bor i andra hand.
Jag menar såklart inte på fullaste allvar att man ska införa ett förbud och jag fattar också att det som behövs är fler lägenheter. Ironiska generationen liksom.
Och det är klart att det är helt okej att åka utomlands i ett år, att plugga i en annan stad och att prova på sambolivet. Det är ju det Marie gör och tack vare detta som vi kan få en lägenhet.
Vad som inte är okej är det jag skriver: Flytta utomlands men vägra släppa sin lägenhet. Någonsin. Vänta på att den ska ombildas till bostadsrätt i femton år och sedan sälja. Eller att flytta ihop i ena personens lägenhet, skaffa barn och spara den andra lägenheten tills ungen ska flytta hemifrån. Eller – ännu värre – låta folk betala dyra pengar för att få hyra den andra lägenheten, dvs svarthandel med andrahandskontrakt. Välkommen till Malmö 2007.
Nej Henke, jag behöver inte bo varken centralt eller billigt, vi hade satt 8000:- som maxhyra och ”varsomhelst i och runt Malmö” i våran annons. Vi ringde varenda hyresvärd i hela Malmö men utan fast jobb är man inte bland de intressantaste.
Och då återstår bara att försöka hitta ett andrahandskontrakt man slipper slänga upp 50 000:- för att få.
Faktum kvarstår: Folk vet inte hur många som bor i andra hand utan att vilja det. Vi som bor i andra hand gör det inte främst för frihetens skull. Tre månaders uppsägningstid finns även i ett förstahandskontrakt.

Kommentera