När man har en sprillans dator vill man gärna ta hand om den på bästa sätt. Så hur ska jag göra med batteriet? Alltid använda slut och sen ladda fullt? Använda sladden när jag är hemma och då ta ut batteriet? Något annat? Nu har jag laddat det fullt och använt så det är nere på 8%.
Vad ska jag göra nu?
Förväntar mig svar av iallafall Tjoxen, Raven och Bengtsson. Minst.

5 reaktioner till “Okej tösabitar och gåsapågar: nu får ni briljera med era kunskaper!

  1. Som Mr Bengtsson säger så så behöver det aldrig konditioneras, när det är dött så är det dött. Det är inte heller som med gamla batterier att det lider skada av antalet laddningar så ladda du upp det så ofta du vill.Att hålla på att ta ut batteriet hade jag inte pallet men det är rimligtvist det mest skonsamma. Det finns ju en chans att snubbarna på apple tänkt till lite extra och då skall det inte spela någon roll om batteriet är i eller inte, då rockar den ändå ström från sladden.

  2. Tack tack!Bengtsson: Antar att du menar sladd utan batteriet i då? Eller du kör rock´n roll stilen och bara laddar forever?Mikael: Nu ska du inte bli sur på David för att han visste vilket batteri det var och inte du.

  3. Nix. Det är lithiumbatteri i MacBooken. Du behöver inte motionera batteriet. Jag kör alltid med sladd när jag har sladd. Batteriet kommer att tappa kapacitet med tiden och det spelar inte så fasligt stor roll hur du gör. Det blir sämre i vilket fall som helst. Tyvärr.

  4. Det beror helt på vilken batterityp det är, men jag misstänker att det är NiMH och då rekommenderar jag att motionera batterie i början för att få ut maximalt av det senare.. Dvs ladda upp det fullt, köra slut på det, ladda upp, köra slut.. Det är inte bra att småladda det hela tiden för då tappar det kapacitet. Samtidigt är inte ett batteri asdyrt och eftersom det går att ladda minst 1000 ggr så kommer det att hålla tre år om du laddar det varje dag.. 🙂 Men undvik småladdningar.

Kommentera