På måndag får vi nycklarna till nya lägenheten. Fantastiskt. Det känns så himla fräscht på något sätt. För även om den här lägenheten har blivit jättemysig under tiden vi bott här så är den rätt sunkig.
Inte bara för att han som äger lägenheten måste ha rökt en miljard cig om dagen här, och inte gjorde någon större ansträngning av att städa när han flyttade ut. Inte heller för att badrummets våttapeter ser ut som skit, eller att det är en stor spricka i taket där inne så det ser ut som att väggen snart kommer rasa in i sovrummet. Nej, det är något annat, lite mer obestämbart, mer som att hela fastigheten börjar ge upp.
Om det hade varit ett förstahandskontrakt så hade jag gärna målat om, bytt golv och donat i bästa Timell-anda, nu känns det bara skönt att lämna det här och flytta till den lite mindre men ack så mycket fräschare lägenheten på Nobel.
Och visst är man lustig när man ska flytta? Man inbillar sig liksom att man ska börja om på nytt och bli lite bättre och allmänt mycket duktigare. Jag är sådan iallafall och försök inte lura i mig att ni åtminstone inte är liiite likadana?!
Nu kommer vi till exempel ha en normalstor frys och jag ser redan framför mig hur jag står och lagar storkok och bakar bröd och fryser in. Och jag kommer ju såklart aldrig mer ha det rörigt eller stökigt hemma och vara tvungen att panikstäda när det kommer folk.
Jag kommer också ha mycket mer blommor hemma, för bredvid våran port ligger en blomsteraffär. Ja, snittblommor varje dag kommer det bli, och spontaninköp av både fikusar och orkidéer. Och jag kommer plantera om mina blommor direkt när jag ser att det behövs, absolut inte vänta tills det är försent och dom har dött. Och hade det inte varit för att jag faktiskt kommit igång med träningen så hade jag även inbillat mig att flytten skulle få mig att gå till gymmet oftare. Döh.
Är det inte fantastiskt hur hjärnan funkar? Med tanke på att det här blir min 23:e (25:e? 26:e?) flytt sedan 1995 så borde man ju tycka att det skulle vara någon form av ordning på torpet vid det här laget.
Men , nej. Det är det inte. Och det kommer med största sannolikhet inte bli det på Nobel heller.

Kommentera