Idag började jag dagen med ett yogapass.
Jag försöker träna regelbundet även när jag jobbar men tar mest de lugna passen då, eftersom jag blir lite bananas i kropp och knopp av att vara uppe halva nätterna.
På A&C har yoga i schemat bytts ut mot Kundalini-, Vinyasay-, och poweryoga. Ingen vanlig fånyoga här inte.
Dagens yoga var Kundalini, som är en ”yogaform som fokuserar på andning, meditation och avslappning”.
Jag ställde klockan på 11:30 och var helt snurrig när jag klev upp (somnade halv fem) men vinglade i mig lite yoghurt och gick ner.
Det luktade rökelse och Kerstin som höll i passet såg ut som rena sinnebilden av en yogainstruktör, i vit ekologisk bomull med tillhörande avslappnad aura. Endast fyra stressade själar var där förutom jag så det blev en liten gemytlig samling framför det lilla podiet där Kerstin satt som hälsan själv. (Fast hon sa att hon var förkyld.)
Det sägs att om man tycker att man är för stressad för att yoga, så är det just yoga man borde gå på. Vi satt i lotusställning och Kerstin mässade att ”låt alla tankar bara segla förbi. Du behöver inte ta tag i några tankar nu. Glöm det som var innan du kom hit och glöm vad som ska hända sen. Var bara här. Och nu.”
Och jag försökte verkligen få tankarna att segla. Verkligen. Jag placerade dom på små moln som jag föreställde mig långsamt flyta förbi och upplösas till ingenting. Mmmmm. Ett litet moln. Hej då molnet, jag tar tag i dig om 60 minuter. Mmmmmm ett till moln, bort med dig, segla vidare.
Det var så skönt! Jag kände mig så tom! Jag bara satt där med skallen rensad och tänkte inte på någonting förutom min andning.

Eller, nej. Så var det ju faktiskt inte.

Det var helt omöjligt att inte tänka, istället lät det så här i min hjärna:
Just det jag ska lämna posten hos Tibbi innan tre så Nicki kan hämta den och så skulle Anna B sluta tre och sen komma till stan eller nej just det det var ju imorgon för det är väl söndag idag åh vad skönt bara två dagar kvar till lön fan vilken tur att jag fick sålt mobilen igår för jag är fan heeeelt pank oh no var fan kan jag ha lagt det där förbannade headsetet egentligen undrar om dom har bananlådor på konsum kanske skulle börja packa lite redan nu i veckan och sortara ut lite grejer undrar just var man kan ha loppis det måste jag ju ha innan vi flyttar så jag slipper släpa ner alla saker till nobelvägen ja just det jag måste ringa stadsbsostäder och se om dom hade ett förråd extra som man kunde hyra.

And on and on i 60 minuter. Jag var helt färdig i hjärnan när vi var klara.
Sen var det core i 30 minuter och då tänkte jag inte på någonting annat än hur min mage och rygg höll på att implodera av smärta. Precis som det ska vara när man tränar.

En reaktion till “Yoga Schmoga

  1. jag skojar inte, den enda yogan jag klarar av att gå på är bikram. för allt jag kan tänka på medans jag svettas och bänder min kropp är ”snart är dessa 90 minuter över” Det blir some ett mantra… mycket effektivt

Kommentera