Min kära vän Helena gjorde en smart sak, hon skrev ett ”detta har hänt-inlägg” som hon länkar till på sin facebook. Smart. Då har man ett bra svar på allas ”guuuud vad länge sen, vad har du gjort sen sist (läs: åttonde klass).

Ok, detta är mitt liv sedan åttan:

1995 flyttade familjen till Näsåker från Edsele. Började nian i Junsele. Fick välja om jag ville komma ikapp de andra i klassen och få 4000:- till klassresan eller en snowboard. Valde snowboarden.

1996 flyttade jag hemifrån och började på gymnasiet i Härnösand. Estetiska programmet, teater. Hängde mest i Vårdkasbacken och sket i läxorna. Syo:n undrade om jag inte ville åka snowboard på skoltid istället. Det ville jag.

1997 flyttade jag till Malung för att gå lokal gren snowboard. Älskade det. Många av mina bästa vänner idag fick jag under de tre åren jag bodde där.

1999 tog jag studenten och hamnade av någon outgrundlig anledning på Haukeliseter Fjellstue på norska Hardangervidda.

2000/2001 bodde jag under sommarsäsongen på Öland och under vintersäsongen i Sälen.

2001 bodde jag ett halvår i Näsåker för ta körkort och lugna ner festandet.

2002 åkte jag, Petter och Fredrik till Whistler, Kanada i januari för att åka snowboard. Det gick bra, i en månad. Sen pajade mitt knä. Stannade till juni och åkte sen hem till Sverige igen. Blev tillsammans med mitt ex som skulle flytta till Oslo. Jag flyttade efter (hur dum får man bli!?). Det började med att han kom 40 minuter för sent när jag kom med tåget (han sa att det berodde på att han tagit fel buss men ville egentligen se klart en fotbollsmatch på tv) och slutade med att han var ute och knarkade och knullade med andra och aldrig kom hem. Jag flyttade hem till Pillan och Coco och stannade i nästan ett år.

2003 var Petter var med i Position X och fick hoppa ett tandemhopp. Blev hooked och ville att vi skulle gå kurs. Mitt knä gick inte igenom läkarundersökningen. Petter gick kurs. Jag flyttade till Göteborg och fixade mitt knä med akupunktur.

2004 gick jag också kurs och blev förälskad i både sporten och Everöd. Bodde kvar i Gbg och fick jobb på Securitas med tanken att jag skulle bli hundförare. Fick fast jobb på Securitas/Astra Zeneca Mölndal. Tog tag i mig själv, började träna och slutade äta bröd och pasta. Gick ner 13 kilo, från 72 till 59. Mådde fantastiskt bra.

2005 jobbade jag för mycket på nätterna och kunde inte sova på dagarna, började svimma till höger och vänster på stan och efter att ha hamnat på akuten på Sahlgrenska efter ett ihoprasande på Ica blev jag sjukskriven för utmattning. Sa upp mig och flyttade till fallskärmsklubben i mars. Där höll Tobe på att renovera och vi blev kära. Efter sommaren flyttade jag till honom på Öland. Slutade röka 28 augusti. (Sambo + sluta röka = gick upp 6 kilo.)

2006 började jag fundera på vad jag skulle göra med mitt liv. Sökte och kom in på Skurups folkhögskolas journalistlinje. Vi flyttade till Malmö. Bästa jag gjort, ever.

2007 slutade skolan i maj. Hade gjort min praktik på Kvällsposten och fick sommarjobb där och nu har jag ett vik till december.

Ja, det var det.

2 reaktioner till “Ansiktsbok #2 / The story of my life

Kommentera