Veckan började i surkärringens tecken.
Efter sex veckor med skånskt regn hade jag god förhoppning om norrländsk sol och bikinin låg nerpackad i väskan.
När vi på måndagskvällen passerat Sundsvall var det rödsol och kvällsmoln. ”Yes!” Tänkte jag, ”det kommer vara fint väder.”
På tisdagen regnade det. Jag var tjurig.
Det blev onsdag. Jag hade 117 + 51 + 9 tidningar att skicka ut. Jag skrev adresser och limmade kuvert. Tobe lade i tidningar i kuvert och jag var sur. Och Tobe var sur.
Sedan åkte vi in till Sollefteå och gick på posten. Vi klistrade frimärken och var omständiga i största allmänhet. Jag var grinig och Tobe kunde inte för sitt liv förstå varför jag absolut skulle göra detta nu och inte för typ en månad sen. Jag höll med.
Jag betalade porto för 3 014 kronor. Det var typ mina sista pengar. Vi gick på systemet och köpte 30 blandade cider till alla möjliga utom oss själva. Vi köpte vin och öl till oss och whiskey och öl till mamma.
På kvällen kom Jonna, Marianne, Gunilla och solen. Jag blev gladare. Jag lovade mig själv att om det bara var uppehåll under festivalen så skulle jag inte gnälla, oavsett hur kallt eller molningt det var. Inget regn = nöjd Mirijam.
På kvällen träffade vi Micke, Linnea, Ellika, My, Michel och Stina och gled runt lite i byn och kollade på hur campingen började fyllas.
Det blev torsdag. Vi tog stackars fastkopplade Gulahunden till Spegeldammen och badade, trots isvatten och regnmoln. Vi åkte till macken och tog ut pengar.
Mamma hade hittills snittat 12 timmar per dag på festplatsen. I dag kom hon typ aldrig hem.
På natten var det invigning. Det var den bästa någonsin. Senare på natten kom det folk som skulle ha vårat rum så vi fick gå och lägga oss på en madrass i vardagsrummet. Tobe tyckte att det var trångt och Marianne snarkade.
Jag tog ett par öronproppar och Tobe tog kökssoffan. Klockan tidig morgon skulle folk äta frukost och Tobe fick kliva upp.

En reaktion till “Norrland minus Urkult

Kommentera