Min biologiska klocka är så tyst, så tyst.
Lille Jonathan är världens sötaste & Kikkis mage innehållandes en sparkande Pralin är fantastisk, men jag kan inte påstå att jag är särskilt sugen på en egen unge.
Jag, Tobe och Helena snackade lite om detta över en smetig bakfyllepizza sista dagen på boogiet. Helena kom ju igång tidigt, hon har sin Virre på 12 bast och vill inte ha fler barn.
Själv känner jag mig ungefär lika mogen som en 12-åring, och undrar när det ska börja ticka.
Jag kom fram till att man nog är mogen att skaffa barn när tanken på det inte känns det minsta jobbigt.
Hu, tänker jag nu, ungen skulle vara i vägen för så mycket annat man vill göra. Resor vi inte gjort än, jobb vi inte fått, kurser vi inte läst.
Jag inbillar mig att när man verkligen vill ha barn så är bäbissuget större än all annan längtan i världen. Att ha en liten skit i selen på magen skulle bara vara, typ, den största njutningen. Så ser jag ju att det är med Ullet och Jonathan. Och det är ju klockrent för dom, men som sagt, det funkar inte för mig.
Men så får jag lite tid över och går in på blocket, skriver i valp och hela Sverige i sökfältet. Och dör. Jag skulle kunna ge upp allt för en liten Grisen. Allt. Jag kan stanna i Sverige resten av livet, bara frilansa hemifrån och ägna all vaken tid till mysigt hundgos.
Jag sitter där och tittar på deras små kalla, fuktiga nosar och bedjande ögon som säger köp mig, köp mig i dag och plötsligt verkar allt annat än ansvaret för den lille tigrerade krabaten på skärmen så oviktigt. Vad är väl en jordenruntresa mot att få ha en vovve vid sin sida genom livet?
Alltså, den biologiska klockan är tyst.
Den zoologiska däremot, den larmar för fullt.

Bilden lånad från http://www.atomkraft.se

4 reaktioner till “Tick tack, tick tack

  1. Hundvalpar ger jag inte mycket för, hela valpperioden var mest hemsk… Men lite äldre hund, eller tja, 1½ år eller så, då blir de underbara… Så skaffa dig en Gris som Atlas & Creedo kan få leka med!! 🙂

  2. Jag tror aldrig att man tror att man är redo för att skaffa barn. Sen är man bara och det. Att vara mamma är det mest UNDERBARA, FANTASTISKA som finns:) Jonathan har föresten startat en blogg. Han har lite problem med inställningarna bara, kanske tant Mirijam kan hjälpa honom lite? Vi kan väl höras på telefonen?Kramar // u&j

  3. Men var lite crazy och skaffa den där rackarns hunden nu då!! Jag kan vara extramatte om ni ska ut och resa eller nåt.

  4. Åh. Jag känner med dig. Jag vill också ha en hundjävel, så det värker i hela mig! Men nä. The Gull vill INTE ha vovve. Och det vore ju taskigt att ta hem en liten krabat som inte är 100%välkommen. Så jag får snällt vänta och hoppas på att även hans ”zoologiska klocka” börjar ticka… 😉

Kommentera