Vad är det med klubben som gör att folk tror att det vanliga livets regler inte gäller där? Varför verkar folk bli helt lobotomerade så fort de kommer innanför grindarna? På klubben gör folk saker som dom aldrig i helvete skulle ha gjort hemma – i det verkliga livet – och ingen verkar bry sig.
Där är det okej att vara otrogen hur många gånger som helst utan att någon frågar vad fan man sysslar med. Man har sin lilla fristad där man kan knulla runt, snacka skit och bete sig hur som helst utan att någon frågar vad man sysslar med.
Eller hur man mår.
Man kan göra slut med den ena och bli ihop med den andra samma kväll, och folk skrattar och tycker att ”ja, men herregud, det är ju så det är här ute.”
Som när det kom fram att J varit tillsammans med en annan tjej under fyra månader samtidigt som mig, ojojoj vad det var tokroligt. Folk skrattade och undrade ”hoppsan, varför tog han med henne till den festen när han visste att du skulle dit? Trodde han inte att det skulle komma fram?”
Och sen tycker folk att jag är konstigt som inte vill vara kompis med honom och säger ”men kom igen nu, det var ju så länge sedan och du var ju redan ihop med Tobe när du fick reda på det.”
Jo visst, men nu råkar det vara så att det inte finns plats i mitt liv för några dåliga människor och jag har liksom placerat honom i den kategorin. Och vart någonstans annars i sitt liv skulle man säga så till en kompis att bara skita i en sådan grej?
Fast det är ju där skillnaden ligger, man är inte kompisar. Inte på riktigt.
Bara för att jag är hoppare och du är hoppare, så betyder inte det att vi automatiskt måste bli bästisar. Vi behöver inte gilla varandra över huvud taget faktiskt. Och varför skulle vi det? Det är ju inte så att alla fågelskådare, schackspelare och frimärkssamlare älskar varandra bara för att de gillar att göra samma saker på fritiden.
Jag är jävligt trött på att alla ska verka vara som en enda stor familj jämt. Det hör man så ofta att man spyr på det, ”vi hoppare, vi är som en enda stor familj, det spelar ingen roll var man kommer ifrån eller vad man jobbar med, på fältet är alla lika”.
Bullshit!
Vi är inte lika. Inte alls. Vi råkar bo innanför samma stängsel på helgerna, dela samma flygplan på vägen upp och samma himmel på vägen ner, men någon familj, det är vi fan inte.
Folk mår dåligt på klubben lika väl som hemma, deras ledsenhet och frustration och ångest är lika verklig där som någon annanstans, bara att det kanske är lättare att festa bort det i bastun och klistra på feta familjeleendet där. För innanför grindarna är ingenting verkligt. Det är därför man kan kosta på sig att bete sig hur som helst där, för att allt bara är så ytligt, för att det är på låtsas. Under den glada ytan pågår något som får varenda dokusåpa att verka som ett utbildningsprogram från Pogo Pedagog. Folk snackar skit och tycker så mycket om saker som de inte har med att göra, och förstör så mycket för varandra utan att bry sig det minsta.
Gud vad trött jag är på det!
Den jag är när jag sitter i Malmö och skriver det här, det är samma person som åker och hoppar och de värderingar som jag har, de ändras inte för att jag kommer ut till klubben.
Aldrig.

5 reaktioner till “Hur kan man?

  1. Mirijam for president 🙂// från en som HELT tappat hoppet för männskligheten ”innanför grindarna” Trodde barn hade en frizon …. u&j

  2. Jag kan bara hålla med! Enda sedan jag satte min fot där har jag haft samma tycke, men samtidigt så finns det otroligt underbara msk där ute som får mig att bli glad. Jag var superledsen många gånger av att få höra skit som handlade om att Joar hade varit med var och varannan m.m.. (..och det är möjligt att han hade det). I mångt och mycket så tappar folk omdömet, etik och moral, vad är det? I don´t get it! kram på dej

  3. I egenskap av hoppare så kan jag inte annat än att hålla med dig. Det är mycket skit som folk tar sig friheten att hålla på med bara för det verkar vara i familjen. En enda stor familj-snacket är nog mest en ursäkt för att kunna bete sig hur man vill. Det är nog inte bara innanför stänglset i Everöd detta existerar utan även på andra hoppfält. Jag är också trött på att man inte tänker på vad allt snack kan göra för andra människors liv. Hälsn från en göteborgshoppande tjej som hittat hit från Siv och Sofies blogg.

  4. Jag tycker iaf ärligt om dig gumman! Kram från en som inte är på klubben så mkt längre pga av falskheter o elakheter!

Kommentera