För exakt ett år sedan satt jag på antagningsintervju i ett rum med orangea gardiner på Skurups folkhögskola.
I går satt jag i samma rum, men denna gång satt jag inte mitt emot Rickard, utan bredvid, och hjälpte till att intervjua de sökande. Det kändes bra.
Fast en sak som förvånade mig under gårdagen var att i stort sett alla tjejer jag träffade var 23 år gamla och läste DN som enda morgontidning. Och då helst debatt- och ledarsidan. Och så såg dom nästan aldrig på tv och ifall de lyssnade på radion så var det uteslutande P1 som gällde.
”Ursäkta mig”, ville jag säga.  
”Du kan berätta att du läser glansiga modemagasin, lyssnar på P3 och älskar Scrubs, du kan faktiskt komma in här ändå. Men snälla, sitt inte här och LJUG för mig.”
Fast det sa jag inte.

3 reaktioner till “Skurups testdag #2

  1. Jag läser allt. Alla reklamerbjudande, Kalle Anka, deckare (läs Stieg Larssons böcker kanon)Trädgårdsmagasin mm. mm. Och när jag åker till storstan läser jag alla skyltar. Kanske det är därför jag blir så trött när jag åker dit.

  2. hej jag heter Lina, och jag läser Seattle Times, bara politik sektionen. Jag har ingen TV just nu och lyssnar uteslutande på NPR (Nationla Public Radio)… Och så läser jag The Economist också… fast å andra sidan så läser jag Elle, Vouge, Bon och People ochså….. och inte stava kan jag heller. kramps. jag är förståss inte 23 heller

Kommentera