För ganska exakt ett år sedan vaknade jag som ett allergivrak i husvagnen på klubben, väldigt oredo för att åka på testdag. Hur det gick vet vi ju nu, men när jag satt i forden på väg tillbaks till Everöd var hoppet ute för min del.
Visst, det kreativa skrivandet gick bra. Referatet, nyhetsvärderingen och intervjun kändes också helt ok. Allmänbildningen däremot, trodde jag att jag kört helt på.
Men allt som allt gick det ju tydligen bra och på lördag är det jag som sitter på andra sidan och intervjuar blivande elever. Det kommer kännas helt sjukt, att inte vara den skitnervösa sökanden, utan istället vara… journalist? Knasigt.

Om mindre än två veckor är skolan slut. Är jag journalist då? När blir man det? Är jag det nu? Om jag inte fått jobbet på Kvällsposten i sommar, hade jag varit journalist utan jobb då, eller bara – ve och fasa – arbetslös?
Nu är jag ju journaliststudent, men jag jobbar extra på KvP redan nu, tio dagar i maj till exempel. Är jag journalistvikarie då? Eller, är jag kanske redigerare?
Måste man vara någonting? Jag vill inte vara etiketterad, jag vill bara vara jag. Och få lön.
”Hej, jag heter Mirijam och jag är Mirijam. Jag jobbar som redigerare”.
Det blir bra.

2 reaktioner till “Skurups testdag

Kommentera