Allvarligt talat, fy fan vad jag är less på all ålande, glittrig, avklädd schlagermusik.
I och för sig har jag ettan med semifinalen till ESC på i bakgrunden så jag får väl skylla sig själv. Oj, nu utlovas det serbisk lesbisk kampsång så jag kan inte byta kanal än.

2 minuter senare: Jag hejar på Serbien.

30 minuter senare: Heja Hungary också; barfota i jeans och wifebeaterlinne, det är så en äkta sångerska ska se ut!
Och med tanke på Hungary, jag måsta nog äta något.

Ytterligare lite senare: Den halvan av mig som härstammar från Österrike ber härmed om ursäkt för kläderna som landets ESC-representanter bär. Europa, förlåt oss.

…och de 25 procenten av mig som härstammar från Lettland undrar varför deras bidrag framförs på italienska.

Ok, dessa 10 av de 24 vill jag ska gå vidare:

 1. Bulgarien (coola trummor)
 2. Vitryssland (fast jag har inte förlåtit dom för hockey-OS 2002)
 3. Kroatien
 4. Serbien (Heja tjejer i långbyxor!)
 5. Portugal
 6. Ungern
 7. Estland (fast alla epileptiker får blunda när ljusshowen kör igång)
 8. Turkiet (men jag hatar när lättklädda snyggbrudar dansar i ring runt en liten svartmuskig karl och låtsas tycka att han är het).

Oj, det var visst bara 8 stycken, men det var bara de som förtjänade min röst. Det här är ju min hatmusik egentligen. Coola dansare nu under rösträkningen dock, mycket bättre än huvudattraktionen. Steppning och fiol rules.
Dock måste jag efter tolv år på Urkult tyvärr spy när jag ser någon slänga okontrollerat med kroppen och vifta med genomskinliga tygstycken.

Herregud! Det gick just upp för mig att jag sitter och bloggar om schlager samtidigt som jag kollar på det på tv. Skjut mig.

Uppdatering: Vitryssland, Ungern, Serbien, Bulgarien & Turkiet gick vidare, jag verkar ha schlageröra minsann. Som sagt, skjut mig.

8 reaktioner till “Glitternaken-porr-chock-kupp på tv

 1. Jag måste med stolthet säga att jag har helt missat schlagerfestivaler o euroschlagerfestivalen i år =) Fast att The Ark vann i Sverige har dock inte undgått mig!!Jag lägger min röst på england bara för att dom aldrig vinner =)

 2. Jag missade alltihopa. Fattar inte vad ni talar om. Kan det vara så att urkult tar alla mina lediga kvällstimmar?

 3. Haha!Här är en till som avskyr Eurovision. Fatta hur glad jag är att vara här och slippa alla kvällstidningsrubriker och schlagerplågor på radion! Ska dock kolla på festivalen när den eftersänds här i Australien. Men det är <>bara<> för att jag är bjuden till en tysk bög som ska ha Eurovision-tittning! : )

 4. Ett skott till mig med!:) klagar på schalgerspinning o kollar sen frivilligt. När slog jag i huvudet?

 5. Heja Danmark!! Måste hålla med om att det mesta är galet dåligt, men ändå kan man inte riktigt byta kanal. Tänk om man missar ngt. Dessuotm är dte ju reklamfri TV, me like

Kommentera