Jag vet att det finns fler journalister än det finns jobb.
Jag vet också att risken finns (läs: är skitstor) att man är tvungen att asa sin sambo, sitt bohag och sin röv till den kungliga hufvudstaden för att få ett jobb. Om ens där.
Risken finns också (läs: är skitstor) att man aldrig någonsin får ett fast jobb. En kille på Kvällan som vi kan kalla Kalle (wow, vilken mening!) har jobbat som vikarie i 20 år.
Noll chans att få fast jobb där med andra ord, vilket är jävligt synd eftersom jag trivs som apan i djungeln på det stället.
Jag har sökt 13 sommarjobb och ett fast 75%-vikariat. So far har jag fått nej från två (och ja från ett, men det visste vi ju redan att man inte blir miljonär av att jobba i sex veckor) och väntar på att de andra ska höra av sig. Risken finns (läs: är skitstor) att de inte ens kommer att höra av sig eftersom det är typ flera hundra sökande till varje tjänst.
Härom dagen fick jag mitt pensionsbesked. Det var rätt sorgligt. Det stod ungefär så här:

Kära Mirijam
Vad fan har du sysslat med de senaste sju åren egentligen? Hur i helvete tror du att du ska klara dig på din lilla töntpension? Om du trodde att det var vidrigt att vara fattig student så vänta bara tills om 40 år, då ska du få se på fan.
Summa att få per månad i resten av ditt liv från den dag du fyller 65 år: 7 kronor.
Med vänlig hälsning,
Djävulen

Jag funderade en stund på om jag skulle börja pensionsspara, men förträngde alla tankar på ålderdom, fattigdom och död och stack ut och sprang istället.
Nu sitter jag här med ett sexveckors hål i maj/juni, ett fett hål i plånboken och hål i huvudet av all ångest som denna enorma brist på pengar skapar.

En reaktion till “Jobb Schmobb

  1. 120 mil… Då är du från.. Nårrlann! Jag visste det!!Kul det där med jobb och pension. Jag har inte riktigt läst mitt brev fast jag tror jag har runt *kollar* Jag fattade inte vad som stod.. Fast inte så mycket. Jag funderar på att bygga en koja i skogen och leva av naturen i resten av mitt liv. Jag såg på 00 höjdare härom veckan att en snubbe i Umeå levde i en gammal amazon, så jag vet att det skulle fungera.

Kommentera