Det blåser som fan. Om jag hade inbillat mig att någon som helst tid här skulle spenderas utomhus med en kopp kaffe och min bok så kan jag glömma det nu.
S v i n k a l l t var ordet sa Bill, freezing sa Bull.

Men det kan vara ganska bra att tvingas stanna inne och få gjort något. Klubbtidningen ska ju göras klar, eller rättare sagt den är klar, men den ska göras om till pdf.
Och för att göra en kort historia jävligt lång så beslutade sig Adobe destiller för att jävlas så mycket så möjligt, så nu får jag sitta och dela upp mina sidor till 12 olika quarkdokument för att sedan lägga över dem ett och ett i destiller. Kanske inte så jobbigt, MEN jag har redan delat upp sidorna på sex olika dokument för att jag i min enfald trodde att det skulle räcka. Och varför sitter jag ens och skriver om detta här, det kan ju inte intressera någon?
Kanske vill jag bara ha glada hurrarop och hejaramsor så jag tar mig igenom skiten utan att slänga varken Cloettas eller min dator i havet? Ja, så är det nog.

Tack förresten för datorlånet, Julia, utan dig hade jag fått stanna i storstan hela påsklovet.

5 reaktioner till “Öland

  1. Jag vill gärna hålla en kurs med dig :o)Lite rödvin en kväll i Malmö kanske? Snart? Jipp jippi yoooooo!

  2. Jag kan inte Quark, och har inte ens sett programmet, så där jag kan jag nog inte hålla kurs 🙂En av gångerna jag tryckte tidningen kom alla sidorna huller om buller trots att jag fick för mig att vi var överens om hur han skulle göra.

  3. Tack Raven, men det finns en del problem.1) jag har varken Adobe eller inDesign. Får göra om mina quark till pdf via en kompis dator.2) jag gör som vi gör i skolan, quark via destiller till pdf, jag kan inget annat. Det är lite svårt att vara autodidakt mac:are men du kan få komma hem till mig och hålla kurs om du vill?Vad menade du med tryckaren?

  4. Erfarenhet från tidigare redaktionsarbete säger: * använd adobe in design om resultatet skall vara pdf (annars finns en plug in till Adobe Acrobat som heter PDF Snake, http://www.pdfsnake.com/, som fixar booklets enkelt och bra)* bestäm format från början, det är sjukt omöjligt att fixa det sen* tro inte att tryckaren är så smart som han låter i luren 🙂

Kommentera