Ni vet när man kollar i gamla fotoalbum?
Man sitter där och är helt inne i alla före detta fester, alla semestrar och resor. Långt före digitalkameran blev var människas bästa vän
nej ta ett till ifall någon blundade och man är liksom där. Mars 2007 känns far far away, och med kaffet i ena handen och 1998 i den andra, plöjer man sig igenom minnesbilderna av de underbara men också de kanske mest plågsamma åren av ens liv. (Om vi bortser från Edsele)
Gud kolla Jessicas frisyr, amen mitt smink då, åååå kolla in Lina när vi hade den där hippiemaskeraden!
Ibland kan jag sakna typ gymnasietiden något fruktansvärt, trots att det var som det var med allt vad det innebar att inte duga med än det ena (snowboarden) och än det andra (förmodligen killarna).
Jag vet inte varför. Det var sannerligen ingen dans på rosor alla gånger, men det lade ändå grunden till det som det som skulle forma mig. Som har format mig.
När man slår igen albumet förpassas man obarmhärtigt tillbaks till sin faktiska verklighet, mitt i storstadsmyllret och Malung känns väldigt långt bort. 100 år istället för 10. Minst.

Jag flyttade hemifrån när jag var 15. Sedan dess har jag haft 22 adresser. Inte så illa va?! Rotlös? Rastlös? Ja, milt sagt.
Jag spenderade mycket tid med min mormor i Dalby medans hon levde.
Skåne har alltid varit mitt andra hem, och nu, med min 23:e adress i en andrahandslya i centrala Malmö, är Skåne mitt första.
För första gången i mitt liv har jag hittat en stad som jag verkligen kan tänka mig att bo i, jag går till ett jobb som jag verkligen trivs med och det borde väl vara fantastiskt?
Förvisso. Men allt är på låtsas.
Tibor kommer hem till hösten = ingen lägenhet. Mitt jobb är inte mitt jobb, det är en praktik med noll chans att få jobb på (en av de jag jobbar med har varit anställd sedan typ 1972 – det är ingen ruljans på personalen) och snart är skolan slut.
Jag är så sjukt trött på att ha det så här, men livrädd att ge upp min frihet. Köpa lägenhet? Skaffa barn? Aaaaarggghhhh? Jag får spana in Bebben och se om det är nåt för mig. Barn alltså.
Tobe och jag ska ju ut och resa har vi tänkt. Överallt. Jorden runt om och om igen tills vi är trötta på det och vill slå oss ner.
Men hur ska det gå? Kan man vara borta från arbetsmarknaden och sen komma in igen?
Journalister råder det ingen brist på direkt. Jag är icke ensam.
Så här sitter man, och gnäller. Som vanligt. ”Another day, another crisis” stod det på en liten skylt som mina vänner hängde runt halsen på mig på studenten. Aldrig nöjd, som miss Maggio skulle ha sagt. Fast med resterande behov då, förutom mannen. För han finns ju här.

Vad sysslar vi med?

 • Lina är fortfarande bara student, men med en tjusig titel om inte allt för länge. Vad var det? Civilekonom med inriktning på asien? Något sådant. Location: the states.
 • Petter skaffade först Maria, sen hund och nu också hus i Vallda.
 • Frojtan har skaffat hus och blir snart med fru i Halmstad.
 • Jessica har skaffat hund + hund och sitter på ett förstahandskontrakt i Majorna.
 • Lohff jobbar i baren på feta innestället i Oslo.
 • Cilla har blivit värsta beresta vagabonden och skogsmullan. Dalarna 4-ever.
 • Munken kockar på. Sälen/västkusten antar jag.
 • Hannis och Pelle? Antar att de bor ihop i Uppsala fortfarande.
 • Goldberg blev 08.
 • Ida bor i Alvesta och jobbar med kläder.

Vad fan gör resten?
Nej, jag tror bestämt att det är dags att styra upp en återträff nu!
Lina – när kan du? Vi planerar efter dig och mig, vi har ju åtminstone kontakt typ ofta!

6 reaktioner till “Om när det gnager.

 1. Ja du, jag undrar ofta över de där männen.. Allt jag vet är att Malte har barn och typ fru/I

 2. jag gillar… Lerström är gay, han är ju 08 också… Oh, och Dannemann jobbar som entrevärd på Fredsgatan, eller gjorde i somras. Och jag kommer ha en BA i Statsvetenskap med inriktningar i nationalekonomi och globalastudier…

 3. Låter som en fin-fin idé!! Men jag bor i Avesta om du hade tänkt å komma förbi en sväng 😉 Puss på dig Gamfarm! Kramar Prinsessan Idaho

Kommentera