…att vara lite trevlig mot folk som man har att göra med?

Skulle på den öppna mottagningen på mödravårdscentralen i förmiddags, för att få nytt recept på p-piller. Eftersom jag är ute i sista minuten och behöver ha pillrena idag så blev jag rätt irriterad när det stod en lapp på dörren till mottagningen med meddelandet pga sjukdom har öppna mottagningen stängt i dag, välkommen nästa vecka.
Men det var folk där inne så jag tänkte att jag får väl knata in och fråga vart jag kan vända mig.

Nu, entré för Bitterfittan.

– Jaha, vad ville ni? Har ni bokat tid?
Hon spänner ögonen i ett utländskt par. Kvinnan ser ut som sju svåra år och mannen talar jättedålig svenska.
Mannen får fram att de inte bokat tid.
– Nähä. men här måste man boka tid, annars kan man inte komma hit. Och du då? (vänder sig till mig) Vad ville du?
Jag förklarar mitt ärende. Hon ser arg ut. Bankar på glasdörren, på baksidan av lappen de satt upp. Förtydligar.
– Det stod på dörren att det är stängt idag.
Jag berättar att jag såg lappen, men att jag är nyinflyttad och bara undrar om hon kan hänvisa mig någon annanstans. Hon meddelar att de öppnar på måndag igen. Jag förklarar att jag måste ha p-piller I DAG och hon upplyser mig om att framförhållning, det är fina grejer det.
Tillslut lyckas hon snipigt meddela att jo, de har öppen mottagning på sjukhuset också, så dit kanske jag kan gå men tro inte att det är säkert att de kan ta in mig för dit ska man gå om man tillhör VÄSTRA innerstaden och jag tilhör ju SÖDRA.
Jag vänder på klacken och går till Umas, hus 89B.
Det är full rulle på torget, handlarna säljer frukt och grönt, ägg och påskris. Solen sköljer över vinterklädda människor som knäpper upp, klär av.

På 89B är det lugnt. Två barnmorskor pratar och dricker kaffe. Ler när jag kommer in. Hej ska du på öppen mottagning välkommen det är bara du här vi tar dig på en gång.
En kvart senare är jag klar. Receptet i handen, apoteket ligger på vägen hem. Bara fyra nummer före i kön. Apotekerskorna är jättetrevliga mot kunderna. En gammal tant och ett litet barn finner varandra bredvid hyllan med broschyrer. De skrattar.

Köpte ägg och körsbärsgrenar på torget. Det kommer bli fint sen när blommorna kommer.
Jag vet inte vad som hände med det utländska paret.

2 reaktioner till “Hur svårt ska det vara…

  1. Hehe, el gör man som jag förnyar mina recept via internet, fast då måste man ha minst 7 dagars framförhållning;) Puss…

Kommentera