Men herregud, klockan är över nio på kvällen och jag har inte beklagat mig en endaste gång över min sataniska träningsvärk! Hur fan gick det till?

Igår klockan 18:30 var jag för första gången i världshistorien på body pump.
Bruttan i receptionen satt i telefon när jag kom, jämte henne satt en liten unge som sa ”ska du på ärrobix?” och höll fram en bunt plastade kort med AEROBICS tryckt på framsidan.
– Eh, jag vet inte (kollade panikslaget på telefonbruttan), jag ska på båddypamp, halvviskade jag.
– Skaaaaa du på ärrobix? frågade ungen igen.
– Mamma, jag måste lägga på nu, det är massa folk här, sa bruttan.
– Vill du ha en sån här? tjatade ungen otåligt och viftade med korten.
– Hej, ska du på pump? frågade bruttan snällt när mamman var nedkopplad.
– Eh, ja just det, sa jag och funderade febrilt på vad jag skulle göra av mitt kort.
– Du kan dra kortet här, sa bruttan.
Jag drog kortet. Åt fel håll. Kön växte.
– Ska hon på ärrobix? frågade ungen bruttan.
– Ja, det ska hon.
Jag fick mitt blå inplastade AEROBICS-kort.
– Har du varit här förut så du vet var du ska? frågade bruttan ännu snällare.
Kön växte.
– Ja, det har jag. Tack. Hejdå.

Fem minuter senare. I salen med alla redskap och allt folk. Jag plockar på mig som de andra, spanar in en lagom klen tjej och tar samma vikter som henne. Plastmatta, stepbräda, små vikter, lite större vikter, stång. Är det allt? Verkar så.

– Heeeeeeej! ropar en vältränad och superfräsch ledare från en liten scen. Hur mår ni?
– Har vi någon som är ny i dag? Någon SOM ALDRIG VARIT PÅ PUMP FÖRUT?
En av de 30 personerna i salen räcker upp handen. Jag.
– Det är lugnt, skriker hon, vi kollar dig.
Och sen kör det igång. Käcka tjejen och en lika käck kille turas om att ge order från den lilla scenen.
– Och nu lastar vi på lite extra! Ni vet väl varför vi kör så tungt? Jo, för att det snart är sommaaaaar! gastade killen.
Efter 60 minuter var jag precis så genomkörd som jag trodde att jag skulle bli. Jag tyckte om det som fan!
Mitt träningsställe ligger på tredje våningen. När jag gick hem höll mina ben på att vika sig varje gång jag skulle ta ett nytt steg. Jag var seriöst orolig för att jag skulle ramla, så mycket darrade mina ben.

Idag är jag så körd att det inte liknar någonting. Jag har så ont.
Alla muskler i mina armar, mina ben och mitt ass är så ömma att jag har svårt att röra mig ordentligt. Jag skulle ha gått på pilates klockan 16, men det fanns inte en chans i helvetet att jag hade klarat av det. Jag försökte klia mig i ögat innan och det tog typ tvärstopp halvvägs. Jag fick avböja en impuls att skrika av smärta när min biceps sa emot.

Fantastiskt.

6 reaktioner till “Pump, inte båddy paaaamp

  1. Haha, jag får alltid helt sinnssjuk träningsvärk av Body Pump. Jag måste liksom gå med stela knänleder för om jag sviktar i knäna när jag går så riskerar jag att falla ihop. Och det vore ju onödigt pinsamt.

  2. Oh my, bodypump!? En gång i mitt liv har jag provat på det, och jag säger bara, aldrig igen…. Jag överlevde inte ens passet utan fick lägga mig ner och pusta när de andra höll på med sitt lyftande. Jag tyckte verkligen det var vedervärdigt. Och dagen efter ska vi inte prata om. Jag höll mig så länge jag absolut kunde för att slippa gå på toa, det var ju omöjligt att resa sig därifrån sen…

  3. Hahaha!Så underbart (men jag tycker inte det minsta synd om dig, bara så du vet)! Visst är det skönt med träningsvärk? Alltså, inte skönt-skönt som när någon kliar en på ryggen eller man får massage eller något sådant, utan sådär skönt som när man vet att man gjort något riktigt bra. Träningsvärken liksom påminner en om hur duktig man varit, så varje gång man försöker klia sig i ögat blir man påmind om att man är grym! : )Eftersom du varit på gymmet så förstår jag att allt ordnade sig med träningskorten – I’m glad! Hoppas ni kommer att trivas där!Triljoner kramar från en granne långt borta.(tack för hälsningen på bloggen förresten – du anar inte hur kul det är att höra från er där hemma!)

  4. Hello. Jag såg din kommentar på linalainens blogg så jag surfade hit.Vill man lägga in en video från Youtube så kan man läsa i rutan till vänster om själva videon där det står ”Added” och ett datum. I den rutan lite längre ned finns två ytterligare rutor där det står URL och Embed framför. Markera <>hela<> koden i <>Embed-rutan<> och kopiera den. När du skriver ett nytt inlägg så går du in på Edit HTML och klistrar in koden där. Sen ska det vara klart! Hoppas att det fungerar för dig! Annars får du återkomma.

Kommentera