Hämtat från wikipedia.se:

”En vanlig missuppfattnig är att förkylning orsakas av kyla, vilket alltså är fel, även om namnet härstammar från den tron. För att bli förkyld i dess egentliga bemärkelse krävs närvaro av förkylningsvirus. Huruvida nedkylning av olika grad kan påverka kroppens immunsvar på så sätt att man sedan lättare får en förkylning är fortfarande omdiskuterat.”

Det står alltså ”för att bli förkyld i dess egentliga bemärkelse krävs närvaro av förkylningsvirus”.
Ok, fine, men förklara då varför i helvete jag blivit superförkyld efter en vecka utan nämnvärd mänsklig kontakt på Öland? Jag får verkligen inte bli sjuk nu, för på måndag skall jag infinna på hel, ren, i god tid samt galet laddad på min praktik.
Jag kan således ICKE ligga sjuk hemma.

Förbannelse över dig, Murphy!

Kommentera